Cele mai bune panouri solare apă caldă

Ai văzut și tu ultimele rapoarte realizate de către Uniunea Europeană și te-ai hotărât că este momentul să te implici în salvarea mediului înconjurător. De la tine începe schimbarea, iar primul pas pe care-l poți face este să-ți achiziționezi cel mai bun panou solar de apă caldă.

Fiecare are nevoi diferite, astfel, panoul „cel mai bun” va fi ales în funcție de anumiți factori cheie. Ajută și tu la conservarea ecosistemului și folosește apa menajeră încălzită de către razele soarelui, măcar în lunile calde.

Sfaturi pentru alegerea panourilor solare apă caldă

  • Stabilește consumul locuinței

Este probabil cel mai important aspect de luat în considerare. Fiecare casă este diferită, așadar nu poți lua decizii pripite. Calculează câți litri de apă se folosesc în fiecare zi, săptămână și lună și mai ales câte persoane trebuie să beneficieze constant de apă caldă.

  • Alege furnizori de încredere

Cu siguranță cele mai bune panouri solare pentru apă caldă sunt achiziționate de la furnizori în care poți avea încredere. Cercetează piața și nu achiziționa de la cei ce „vând orice”.

Orientează-te activ către magazinele specializate care se ocupă de sistemele ecologice, precum sunt panourile solare. Verifică și părerile clienților anteriori, pentru a-ți face o imagine de ansamblu.

  • Verifică datele tehnice

Cel mai bun panou solar pentru apa menajeră nu se achiziționează după brand, ci după detaliile tehnice cu care vine la pachet. Unii producători fabrică același produs sub mai multe denumiri pentru a le vinde la prețuri diferite.

Colectoarele solare calitative vor fi certificate de către instituții importante la nivel internațional.

Profesioniștii vor instala panourile

Lasă în seama celor ce se pricep și au o expertiză în spate instalarea panourilor solare pentru apă caldă. Nu doar că vei evita anumite riscuri apărute în urma unui montaj greșit, ci nu vei suporta costuri suplimentare.

  • Durata de viață

Panourile solare, de oricare ar fi, au o durată de viață. În funcție de cât de calitative sunt, ele îți vor încălzi apa pe mai mulți ani. Așadar, o astfel de investiție este o investiție pentru viitor.

Din fericire, acestea se pot bucura de o durată de viață de peste 20 de ani. Ele funcționează pe baza razelor soarelui, motiv pentru care nu vor avea nevoie de mentenanță complicată.

  • Garanția

Nu achiziționa nici un fel de colector solar fără să ai o garanție. Astfel, în cazul unei defecțiuni a sistemului, vei fi acoperit. O garanție pentru panourile solare pentru apă caldă au de obicei o durată de 10 ani de zile.

Acordă atenție și celorlalte componente

Încălzirea apei se realizează cu ajutorul unui sistem, nu doar a panoului propriu-zis. El va fi alcătuit din:

  • boiler;
  • vasul de expansiune;
  • pompa de recirculare;
  • țeava flexibilă din oțel inoxidabil.

Solicită ajutorul unui specialist și alege panoul potrivit nevoilor pe care le ai.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *